Cursussen

Cursussen KerkOverstag

Cursusaanbod KerkOverstag

 

 

KerkOverstag biedt onderwijs aan voor verschillende doelgroepen binnen de kerk onder het motto ‘ontdek & ontwikkel’.
We willen kerken op weg helpen door verschillende cursussen aan te bieden die mensen helpen om God en zijn koninkrijk te ontdekken maar ook om zichzelf beter te leren kennen.

Welke cursussen bieden we aan:

• Wortelen in Jezus (4 avonden)

Dit thema is een uitnodiging om terug te gaan naar de basis van een relatie met Jezus en zo ons leven in/op Hem te bouwen.

• Bloei in jouw leven (vervolg wortelen in Jezus maar kan apart) (4 avonden)
De wortelen van een boom trekken de nodige voeding uit de bodem. Die bodem kan gezond of ongezond zijn. Afhankelijk van de bodem zullen er vruchten in ons leven zijn. Onze wortelen trekken ‘leugens’ of ‘de waarheid van God’ in ons leven. Nadat we zijn geworteld in Hem gaan we ontdekken uit welke waarheid we onze voeding mogen halen zodat we kunnen bloeien in ons leven.

• Het Koninkrijk ontdekken (3-5 avonden)
Jezus kwam en predikte dat het Koninkrijk van God nabij was en binnenin ons is.
Maar hoe ziet dat Koninkrijk er dan uit? En hoe werkt dat door mij heen? Wat is onze plaats in zijn Koninkrijk? Dat gaan we met elkaar ontdekken.

• Wie is God (3 avonden)
Wie zegt God dat hij is? Hoe zien wij God en wat is de invloed hiervan op ons leven? In deze cursus gaan we (opnieuw) ontdekken wie God is en wat dit voor ons betekent.

• Profeteren kun je leren (3-5 avonden)
Paulus geeft aan dat we vooral de gave van profetie moeten najagen! Dat gaan we in deze cursus doen. We gaan veel ontdekken over hoe profeteren werkt en betekent voor ons leven.

• De 5-voudige bediening (3 avonden)
In Efeziërs wordt gesproken over de 5-voudige bediening. Deze bedieningen rusten christenen toe tot het werk van dienstbetoon, tot opbouw van het lichaam van Christus (Ef 4:12-15). Hier wordt gesproken over de apostel, profeet, leraar, herder en evangelist.
In deze cursus ontdekken we wat de 5-voudige bediening inhoud en gaan we kijken naar wat hierin eenieder zelf raakt.

• De enorme kracht van gebed: waarom en waarvoor? (3 avonden)
Iedereen weet dat gebed een belangrijke sleutel is. Het is de motor achter veel zegeningen.
Gebed gaat verder dan bidden voor ons eigen noden en verlangens. Wat betekent het om op de bres te staan voor bijv. je dorp of stad. Hoe dit werkt en waarom dit nodig is gaan we ontdekken in deze cursus.

• De mens: geest – ziel – lichaam (3-5 avonden)
Als mens bestaan we uit geest, ziel en lichaam. Hoe is het één met het ander verbonden? Hoe zit het met de invloed van onze gedachten op onze gevoelens?
Lijken we hierin op God, we zijn toch naar Zijn beeld gemaakt?
Jezus wil dat het ons goed gaat naar geest, ziel en lichaam en wil waar we beschadigd zijn ons helpen herstellen.

• Heilige Geest (3 avonden)
Jezus stortte zijn Geest uit maar wat betekent dit? We gaan ontdekken wie Heilige Geest is, wat hij doet en wat Hij in en door ons wil doen.

Kosten

De cursussen worden gratis gegeven, er wordt wel een reiskostenvergoeding gevraagd en een gift aan KerkOverstag. Daarnaast houden we een collecte/offer op de laatste avond.

Informeer naar de mogelijkheden.

Meer informatie over cursussen:

Vul onderstaand formulier in of mail naar christine@kerkoverstag.nl

Naam(Vereist)
Adres(Vereist)
Postcode(Vereist)
Woonplaats(Vereist)

Cursussen

Geen evenementen gevonden!
No data was found

Inspirerend blog