Cursussen

Samen als kerk ontdekken en ontwikkelen

Samen als kerk ontdekken en ontwikkelen

De wereld wordt steeds drukker en gehaaster. Ook merken we in de kerk dat gemeenteleden het steeds drukker hebben met andere dingen dan de kerk. Hierdoor ervaart de kerk een soort van stress. Bij de oudere generaties merken we zorgen over het wegblijven van jonge generaties, of het vernieuwen van de diensten en de liturgie die anders wordt aangepakt. Bij de midden generatie zien we een vermoeidheid ontstaan, commissies kunnen (bijna) niet meer worden ingevuld, vanwege het tekort aan mensen. Er is zoveel werk te doen, waardoor geloofsgesprekken op de achtergrond verdwijnen. De jongste generaties voelt zich minder welkom in de kerk, ze vinden geen aansluiting meer. Het spreekt hen niet meer aan. Kortom er
is frustratie over de dingen die nu anders gaan dan vroeger.

Hoe doorbreken we dit patroon waarin we als kerk vastgelopen zijn?

Laten we samen kijken naar dat wat er wél is. God heeft ons zo gemaakt dat we, zoals we zijn, het beste tot ons recht komen in Zijn Koninkrijk. Echter door de jaren heen zijn we onze opdracht of misschien wel onszelf vergeten en durven we er niet meer voor te gaan. We mogen opnieuw ontdekken wie we werkelijk zijn en waar we voor gaan.

Onder het motto ‘ontdek & ontwikkel’ gaan we tijdens 3 onderwijsavonden aan de slag met de gemeente/ kerkenraad/ commissies, met de vijfvoudige bediening uit Efeziërs 4. Door begrip voor elkaar te krijgen en te leren luisteren, leren we God, onszelf én elkaar ten diepste kennen. Zodat verbinding en verdieping ontstaat. Er is volop ruimte om vragen te stellen. Sterker nog we dagen je zelfs uit om ook elkaar vragen te stellen en oprecht nieuwsgierig te zijn naar de ander.

Met compassie aan de slag! 

 

Hoe ziet dat er concreet uit?

  • Inzicht in kracht en zwakte van ieder individu én de gemeente
  • Helder krijgen wat er ontwikkeld mag worden om nog meer impact te kunnen maken als gemeente
  • Elkaar versterken en elkaars verschillen leren omarmen
  • Focus op de mensen ipv programma’s
  • Een gepassioneerd geloofsleven
  • Ontdekken van je bediening
  • We sluiten aan bij wat er al is 

We zijn als kerk het lichaam van Jezus Christus. We hebben elkaar meer dan ooit nodig en iedereen is van waarde: de arm, de voet, de rug, ja zelfs de achilleshiel;) Door aan te sluiten bij het potentieel van de gemeenteleden en dat verder te ontwikkelen, gaat de gemeente, het lichaam van Jezus Christus, helen en weer bloeien en groeien. 

 

Meer informatie en aanvragen

Durft u als kerk te kiezen voor Samen ontdekken en ontwikkelen? Meld u aan voor een onderwijstraject van 3 avonden op uw eigen locatie. Voor aanmelden, meer informatie en tarieven kunt u onderstaand formulier gebruiken.

Naam(Vereist)

Inspirerend blog